Mere za povećanje zaposlenosti i likvidnosti preduzeća

Bez autora
Apr 19 2011

Vlada Srbije će u maju razmatrati kratkoročne mere za povećanje zaposlenosti, smanjenje nelikvidnosti u privredi i veću disciplinu u registrovanju pravnih lica. Kako je najavljeno, biće predložena i mera rasterećenja privrede u poreskim obavezama za nova zaposlena lica.U prvoj godini to rasterećenje će iznositi 50 posto, u drugoj godini 40 posto, a u trećoj 20 posto. Ova mera biće usmerena na kanalisanje rada iz sive zone u legalne tokove, pri čemu postoji predlog da poslodavci plaćaju minimalne obaveze za PIO osiguranje, a da država subvencioniše deo oporezivanja zarada tokom prve dve godine zaposlenja novih radnika.

Mere za povećanje zaposlenosti i likvidnosti preduzećaVlada Srbije će u maju razmatrati kratkoročne mere za povećanje zaposlenosti, smanjenje nelikvidnosti u privredi i veću disciplinu u registrovanju pravnih lica, saopštila je danas potpredsednik Vlade Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović.

Kako je najavljeno, biće predložena i mera rasterećenja privrede u poreskim obavezama za nova zaposlena lica. U prvoj godini to rasterećenje će iznositi 50 posto, u drugoj godini 40 posto, a u trećoj 20 posto. Ova mera biće usmerena na kanalisanje rada iz sive zone u legalne tokove, pri čemu postoji predlog da poslodavci plaćaju minimalne obaveze za PIO osiguranje, a da država subvencioniše deo oporezivanja zarada tokom prve dve godine zaposlenja novih radnika.

Druga mera, koja će biti predložena, odnosi se na porast likvidnosti, a treća na povećanje discipline u registraciji novih privrednih subjekata i uvođenje registara diskvalifikovanih privrednih subjekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik